Informatieavonden

Baby op komst? Wij informeren je graag!

Geboortezorg Salland en Gemeente Deventer, Olst/Wijhe en Raalte organiseren voor aanstaande ouders verschillende informatie bijeenkomsten. Met het volgen van deze bijeenkomsten begin je goed voorbereid aan deze nieuwe fase in jullie leven.
De bijeenkomsten worden verzorgd door deskundige professionals, zoals verloskundige, (jeugd)verpleegkundige, kraamverzorgende en lactatiekundige.

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom Corona zijn de fysieke bijeenkomsten onder voorbehoud.
Indien je je hebt aangemeld voor een webinar maar niet kunt deelnemen, dan ontvangt je toch de link van de webinar.

Meer weten?
Vraag het je verloskundige of gynaecoloog!
Voor vragen mail naar cursusbureau@geboortezorgsalland.nl

De bevalling

Je leert alles over de verschillende fasen van een bevalling, hoe je weeën kunt opvangen, welke houdingen prettig zijn, wat een medische indicatie is, maar vooral: hoe jij/jullie je het beste kunt/kunnen voorbereiden op de geboorte van jouw/jullie kindje! Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Je baby voeden

Welke voeding wil jij je kindje gaan geven als hij/zij straks geboren is? Tijdens deze bijeenkomst komen zowel flesvoeding als borstvoeding aan bod: wat zijn eventuele voor- of nadelen? We laten je zien wat normaal babygedrag is ten aanzien van honger en voeden, maar vooral: hoe jij/jullie je het beste kunt/kunnen voorbereiden op de eerste tijd met jouw/jullie kindje! Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Pijnstilling

Welke manieren van pijnstilling zijn er mogelijk tijdens je bevalling? Wat zijn eventuele voor- en nadelen van deze pijnstilling? Hierover krijg je informatie tijdens deze bijeenkomst. Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Borstvoeding en kolven

Wil jij straks borstvoeding gaan geven? Of twijfel je nog, maar wil je wel wat meer weten? Tijdens deze bijeenkomst leer je alles over het geven van borstvoeding. Van aanleggen tot kolven en van het voorkomen van kwaaltjes tot de samenstelling van moedermelk. Hoe kan je ervoor zorgen dat je straks een fijne borstvoedingsperiode hebt? Er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Kraamperiode

Hoe ziet de 1e week na je bevalling er eigenlijk uit? Tijdens deze bijeenkomst hoor je hoe de kraamverzorgster jullie straks ondersteunt tijdens de eerste periode thuis. Je leert ook wat je zelf al kunt doen om je voor te bereiden op je kraamperiode.