De werkwijze

De werkwijze

Zwanger?
Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Wij staan voor je klaar om je in deze bijzondere en spannende tijd te begeleiden. Lees hierna hoe wij werken.

Stap 1: Als je zwanger bent: Kies uit de teams een verloskundige praktijk, die bij je in de buurt is en bij je past. Meld je daar aan voor de intake en de verloskundige zorg. Ook als je al weet dat je bij de gynaecoloog onder controle zal zijn in de zwangerschap, moet je je toch aanmelden voor de intake bij een verloskundigenpraktijk.

Stap 2: De intake: Rond de 8e week van de zwangerschap heb je het eerste gesprek met een verloskundige van de door jou gekozen praktijk. We bespreken dan een vragenlijst over jouw medische voorgeschiedenis en over erfelijke ziektes in de familie. Ook bespreken we de mogelijkheid van screening in de zwangerschap. De verloskundige verzamelt zo nodig extra informatie over jouw gezondheid en stelt het zorgpad voor jouw zwangerschap op. In een overleg met verloskundige en gynaecoloog wordt dit zorgpad definitief vastgesteld.

Stap 3: De verloskundige bespreekt met jou het zorgpad tijdens je tweede controle. In een gezonde zwangerschap kom je bij de verloskundige voor alle controles. Als er problemen zijn, word je verwezen naar de gynaecoloog. Het kan ook zijn dat de zorg gedeeld wordt. Als je de hele zwangerschap bij de gynaecoloog onder controle bent, zie je de verloskundige wel weer terug in het kraambed.