Centrum Jeugd en Gezin

Centrum Jeugd en Gezin

Jeugdverpleegkundige
Tussen de eerste en tweede week na de geboorte neemt de jeugdverpleegkundige (wijkverpleegkundige) telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek maak je kennis met de jeugdverpleegkundige, krijg je informatie over het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en krijg je voorlichting over de eerste tijd met je baby. De JGZ houdt een dossier bij van je kind en uiteraard is er ruimte voor al je vragen.

Als je baby 4 weken is, kom je voor het eerst op het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak wordt je baby gewogen en gemeten, wordt er gekeken hoe het gaat met jou en je baby en kun je vragen stellen. Na elke afspraak krijg je een vervolgafspraak mee. De zorg vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is gratis.

Wanneer ga je naar de huisarts?
Als je kind lichamelijke klachten heeft, neem dan contact op met je eigen huisarts. De jeugdarts zal je bij afwijkingen of lichamelijke problemen altijd doorverwijzen naar de eigen huisarts. Indien nodig verwijst de jeugdarts rechtstreeks door naar een kinderarts.

Wat doe je als het niet zo goed gaat?
Soms kunnen zich situaties voordoen waardoor het niet zo lekker gaat met je kind of met de rest van je gezin. Ook dan kun je altijd bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) terecht. Daar werken deskundigen uit meerdere disciplines die kunnen helpen en er is een netwerk van waaruit hulp en begeleiding geboden kan worden als dat nodig is.

Kijk voor meer informatie (locaties en openingstijden) op de websiteĀ CJG Deventer